Еден од најголемите производители на хардвер од Кина, Xiaomi најави дека профитот од хардвер никогаш нема да надмине 5%. Ова не се однесува на лошата продажба, туку на цената на производите, така Xiaomi вели дека цената на телефоните, интернет на нештата, лајфстајл производите никогаш нема да биде повисока од 5% од изработката. Ова ветување компанијaта […]

Прочитај повеќе

Дали генералната насока во продажбата се движи од квалитетни телефони кон поефтини телефони? Според предвидувањата на пазарот до 2016 година дури 31 отсто од паметните телефони ќе бидат ефтини и помалку квалитетни, јавува BBC. Можеби затоа Apple размислува за поевтин iPhone. Во корист на предвудвањата оди и интересниот факт што Nokia Asha е продава подобро од […]

Прочитај повеќе

Nokia на LeWeb 2012 престави нов Windows Phone 8 паметен телефон. Но, наместо да биде high-end уред со најдобриот хардвер и огромна цена, Lumia 620 ќе биде „најефтиниот“ WP8 телефон наменет за пошироката публика. Lumia 620 ќе чини 190 евра (скоро 12.000 денари), а за таа цена освен што имате нова мобилна платформа, добивате уред […]

Прочитај повеќе