Македонската компанија G6 Solutions е нов сопственик на американскиот стартап Effectuate Ventures LLC од Колорадо, основан од Герит Мекгован. Двете компании соработуваат од 2013 година, а Effectuate е еден од првите партнери на G6 во САД. Соработката им овозможи да креираат современи мобилни апликации, платформи за е-трговија и комплексни веб решенија. „Аквизицијата на Effectuate имаше […]

Прочитај повеќе

G6 Solutions се гости на тринаесетиот Mobile Monday кој ќе се одржи на 10-ти декември во 18:30 часот во Клубот на новинари во Скопје. На настанот, G6 ќе го споделат своето искуство со креирање апликации, меѓу кои е и победничката Crack Your Screen. Оваа апликација освои прво место на неодамнешниот Samsung Smart App Challenge. Дечките […]

Прочитај повеќе