Винт Церф побара побара од ITU да го остават интернетот каков што е – слободен и отворен. Мислењето на еден од „татковците“ на интернетот и сега главен интернет евангелист во Google, е дека главната движечка сила во 21 век во никој случај не смее да подпадне под цензура. „Нашите протоколи беа креирани со цел мрежите од […]

Прочитај повеќе