Luminar е првенствено Mac алатка за напредна работа со фотографии, која највеќе се истакнува со „првиот AI-напојуван филтер“ за фотографии. Од пред некое време, и Windows корисниците ја добија можноста да го проверат Luminar и уникатните можности со кои алатката располага. Luminar за Windows се испорачува како бета верзија, а во внатрешноста ги крие повеќето опции […]

Прочитај повеќе

Безжичен компјутер, проектор и камера, сместени во еликтрична светилка можеби се интерфејс на иднината. Идејата е на докторантот на MIT, Нејтан Линдер, а овозможена е пред се од напредокот и минијатуризацијата. Секоја подлога маса, ѕид или било кое место на кое можете да ја насочите светилката може да биде еден вид екран да допир, е […]

Прочитај повеќе