За време на викендот, од 30-ти ноември до 2 декември, фондација Претприемачки сервис за млади (ПСМ) го организираше првиот меѓународен камп за развој на мобилни апликации во Скопје, MobileAppCamp. Ова е тридневен настан каде учесници од Европа развиваа комерцијални мобилни апликации со потенцијал за успешна пенетрација на глобалниот пазар, осознавајќи ги бенефициите од работа во […]

Прочитај повеќе