По победата во Букурешт пред само три недели, македонската апликација за најдобрите твитови, ТweetsPie, победи и во Скопје на вториот Mobile AppCamp. Со победата TweetsPie ќе добие шанса да оди назад во Букурешт, овојпат на Google Hackathon, на Webit Congress и најверојатно во Париз на натпреварувањето за стартапи на Alcatel. Второто место го освои ShareDrive, […]

Прочитај повеќе

Mobile AppCamp е дводневен настан, закажан за 26 и 27 октомври, каде над 100 програмери и претприемачи ќе имаат можност да учат од експерти од мобилната технологија; да ги изложат своите мобилни апликации пред нова публика и да добијат можност за инвестиција до 50.000 долари од Eleven Startup Accelerator. Ова е втор Mobile AppCamp кој […]

Прочитај повеќе

За време на викендот, од 30-ти ноември до 2 декември, фондација Претприемачки сервис за млади (ПСМ) го организираше првиот меѓународен камп за развој на мобилни апликации во Скопје, MobileAppCamp. Ова е тридневен настан каде учесници од Европа развиваа комерцијални мобилни апликации со потенцијал за успешна пенетрација на глобалниот пазар, осознавајќи ги бенефициите од работа во […]

Прочитај повеќе