Законот кој го донесоа српските власти сериозно ќе го промени начинот на кој корисниците се огласуваат на Интернет. Имено, 20 отсто од заработката која нерезидентните правни лица ќе ја направат од компаниите или граѓаните на Србија, ќе треба да ги платат како дополнителен данок. Данокот ќе биде платен од резидентните компании или здруженија, објаснува Rnids […]

Прочитај повеќе

Aмериканската федералната комисија за трговија (FTC) работи на правилник кој ќе регулира до каде може да се оди со рекламите на интернет, пред тие да станат измама. Станува збор за регулирање на новиот метод на рекламирање преку спонзорирани текстови, таканаречен – native advertising. Native advertising e платена содржина, т.е. рекламни и ПР текстови кои тешко […]

Прочитај повеќе

Оддржана пo втор пат, конференцијата за интернет маркетинг AllWeb MK повторно ја наполни салата на City Hall со блогери, огласувачи, маркетинг консултанти и друштвени гуруа, подготвени да слушаат за успешните интернет приказни и новите идеи како „native marketing“. Како и претходното издание, кое помина исто толку успешно, и во петокот имаше оптимизам од говорниците и […]

Прочитај повеќе

Беше прашање на време кога македонските компании од фелата ќе се здружат и заеднички ќе седнат да ги „средат” работите на интернет пазарот во Македонија, вели Савица Кусакатски, претседател на новоформиранотo Биро за интернет огласување во Македонија (IAB Маcedonia). Oва здружение беше официјално претставено на AllWeb со најава дека ќе помогне да се воведат стандарди […]

Прочитај повеќе