Крајот на минатата недела беше кошмарен за голем дел од најголемите производители на возила. Група хакери ги објавија компаниските тајни на General Motors, Ford, Tesla и Toyota. За среќа станува збор за безбедносни експерти, па опасноста беше во контролирана средина. Безбедносните експерти ги пронајдоа овие податоци не на серверите на производителите, туку на Level One Robotics […]

Прочитај повеќе

General Motors најавува дека роботи таксисти ќе започнат да ги освојуваат улиците во 2019 година. Компанијата со ова го најавува својот прв јавно достапен сервис со автономни возила, но засега не објавува кој е градот и каде започнува услугата. Доколку го оствари ветувањето, General Motors за две години ќе го претрка Ford, кој ги најави […]

Прочитај повеќе

Tesla можеби е компанијата поради која сите зборуваат за електрични возила, но General Motors е компанијaта која може да ги популаризира. Компанијата во соработка со кинески партнери го претстави електричното возило со неинвентивно име E100. Дизајнот на возилото е на  SAIC-GM-Wuling во кој GM има 44% удел.  Цената по која ќе се продава возилото е […]

Прочитај повеќе

General Motors ќе биде првиот производител на автомобили кој ќе го додаде говорниот асистент на Apple во новите Chevrolet Spark и Sonic модели. BMW, Toyota, Mercedes, Honda и Audi веќе најавија дека и тие ќе го интегрираат Siri во своите електронски системи. Интеграцијата е всушност додавање на копче на воланите преку кое може да се […]

Прочитај повеќе