Вечната војна помеѓу Android и iOS веќе не се води помеѓу фановите на двете најпопуларни мобилни платформи, туку се претвара во лична битка за кој телефон да одбереме. Ако iPhone беше далеку посупериорен пред неколку години, сега има Android телефони како Samsung Galaxy S5, HTC One и Google Nexus 5 кои се исто толку моќни […]

Прочитај повеќе

Android апликацијата Prelistaj беше прогласена за „најинвентивна апликација“ на вториот Android предизвик на Vip. Бидејќи беше истакната меѓу 15-те финалисти (од над 50 пријавени) сите бевме заинтересирани да видиме кој е искусниот програмер кој ја има направено. На изненадување на сите, на подиумот се појави 13-годишниот Филип Димитровски, и самиот збунет бидејќи се натпреваруваше со „два […]

Прочитај повеќе