Стормтрупери, трансформери, марвел херои и зомбија викендот го окупираа Сан Диего. Се разбира причината за ова е една од најпопуларните конференции за поп-културата Comic-Con 2016. И оваа година Comic-Con беше најдоброто место за презентирање пред се на трејлери за филмови и серии, и можност за блиски средби на љубителите на стрипови и серии, со нивните […]

Прочитај повеќе

Минатата година Google создаде нов формат за дигитални стрипови, а малку подоцна го купи стартапот Oyster кој требаше да биде „Netflix за книги“. Сега Google ја вметна вештачката интелигенција во стриповите, а новата технологија ја презентираше на Comic Con во Сан Диего. Новата технологија е вметната во Google Play Books апликација и ќе го олесни читањето на […]

Прочитај повеќе

Летото е вистинско славје за гиковите како мене. Имаме премиери на филмови, куп нови игри, Е3 и еден од најголемите настани секое лето Comic Con. Оваа година се одржува од 21 до 24 Јули. Конвенцијата е воспоставена од Шел Дорф во 1970 година под името Golden State Comic-Minicon и од 1991 се одржува во San […]

Прочитај повеќе