Open Data e нов сајт кој е поддршка на иницијативата за отворено партнерство со Владата, преку кој ќе може да се најдат отворени податоци од јавен карактер кои се загарантирани според Законот за слободен пристап до информации. Отворените податоци на сајтот (кој се уште е во изработка) се од јавен карактер за граѓаните и бизнис-заедницата. […]

Прочитај повеќе