Повторно сме во оној период од годината кога треба да пронајдете простор на вашите телефони за Мој Воздух. Информацијата дека е загадено најверојатно веќе им е позната на сите, но знаењето дека загадувањето е рекордно и воздухoт е опасен за вашето здравје е друг, многу поважен податок. Ако подзаборавивте, апликациајта е креирана од Горјан Јовановски, […]

Прочитај повеќе

Наскоро секој граѓанин ќе може да си направи сопствен метео сензор и да добиваат информации за тоа колку е загадена околината во која живеат. Со тоа, повеќе ќе нема потреба да се чека на институциите да објават информации каков воздух дишиме, а и самите знаеме дека истите може да бидат манипулирани. Метео сензор кутијата е […]

Прочитај повеќе