Wordbox, iOS текст едитор, креиран од македонскиот стартап Vulpi, сега има нова тастатура која сама ги поправа грешките. Се работи за Fleksy тастатурата, производ на американската компанија Syntellia, која сега има нови SDK алатки за да може да се користена и од трети апликации. Flesky, која беше објавена како самостојна апликација пред година дена, и […]

Прочитај повеќе

Vulpi Inc. е основана во 2010 година од страна на Абдулах Алиоски и Аднан Бекироски, студенти на Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ во Охрид, односно ФОН, кои велат дека се автори на првата игра за iPhone во Македонија. Неговите десет апликации се одберени како апликации на денот. The Illuminati Code „Тоа што […]

Прочитај повеќе