Наскоро издавачите Facebook Instant Articles ќе можат да додадат и претплати. Друштвената мрежа најавува дека наскоро ќе додаде можност за ограничување на содржините кои ќе може да се отворат бесплатно. По надминување на оваа бројка, корисникот ќе добие понуда за претплата, јави The Street. Првите информации говорат дека на корисникот ќе му бидат достапни 10 бесплатни […]

Прочитај повеќе

Државите членки на Европската Унија се договорија на задоволство на Европјаните. Предлогот предвидува дека државните граници повеќе нема да бидат пречка за дигиталните содржини во Европа. Освен за Netflix услугата важи и за останатите слични сервиси како, Sky TV Now, ProSiebenSat, MaxDome… кои ќе им дозволат на корисниците да имаат пристап до иста соджина без […]

Прочитај повеќе

Иако Европската Унија сака да овозможи единствен пазар на веб содржина на своите граѓани, сепак во моментов дури 68 отсто од провајдерите на дигитална содржина во Европа гео-блокираат таков пристап. Дури 74 отсто од телевизиите имаат некаков договор за лиценцирање кој овозможува продавање на правата за емитување во различни држави. Европската Унија сега бара од […]

Прочитај повеќе

Amazon се борат со Apple за продажба на дигитални книги, дигитална музика и мобилни апликации, а сега ќе се судрат и на нов фронт: на пазарот на таблет компјутери, пишува Wall Street Journal повикувајќи се на извори запознаени со Amazon. Токму дигиталната содржина може да биде предност Amazon да претстави поуспешен таблет од сите други […]

Прочитај повеќе