Дали знаевте дека Zynga е крстена по куче? Ако името не ви потсеќа на ниедна позната раса, во право сте. Нема таква раса. Zynga е име на кучката на Марк Пинкус, основачот на компанијата. Порталот Business Insider во интересна статија, отсети на имињата и на кумовите на најпознатите светски компании. Долгото име на Skype всушност е „sky peer-to-peer“ […]

Прочитај повеќе