Умереното играње на видео игри не само што не е штетно туку напротив е корисно, објасни истражувачот Дафне Бавели во својот TED говор. Во своето излагање таа разбива некои митови за видео игрите, а резултатите се добиени од видео игри исполнети со акција односно FPS (first-person shooter). Нејзините искуства покажуваат дека обратно од претпоставките и тврдењата […]

Прочитај повеќе