Видеоигрите често ги обвинуваат за лошо влијание, најчесто врз младите, а обвинувањата најчесто се во насока на зголемена агресивност или недостаток на внимание, но анализата која ја презентира BBC, уште еднаш покажува дека не сите истражувања се точни. Што се однесува до повишената агресија, дел од истражувањата покажуваат дека гејмерите имаат четири отсто повисока агресија, […]

Прочитај повеќе

Умереното играње на видео игри не само што не е штетно туку напротив е корисно, објасни истражувачот Дафне Бавели во својот TED говор. Во своето излагање таа разбива некои митови за видео игрите, а резултатите се добиени од видео игри исполнети со акција односно FPS (first-person shooter). Нејзините искуства покажуваат дека обратно од претпоставките и тврдењата […]

Прочитај повеќе