Најголемата аквизиција оваа година е Informatica, софтверска компанија која за сума од 5,3 милијарди долари сега е во сопственост на Canada Pension Plan Investment Board и Permira, јави New York Times. Но, и покрај тоа што компанијата го промени сопственикот, активностите на Informatica остануваат непроменети и нема да има мешање на сопствениците. Тековните активности како […]

Прочитај повеќе

Најголемиот производител за мрежна опрема, Cisco, потроши 1,2 милијарда долари за да ја купи американската компанија за облак решенија

Прочитај повеќе