Google работи на план да ги привлече популарните ѕвезди на Google+ и со тоа да ја направи попопуларна мрежата, пишува CNN. Иако Google+ сè уште нема корпоративни профили кои би биле еквивалентни на Facebook фан страни, сепак се работи на начин да се верификува идентитетот на истите, како што тоа го прави Twitter, каде верификуван […]

Прочитај повеќе

Иако пред само неколку дена Google+ ги предупреди компаниите да не брзаат со отворање корпоративните профили и дека дури за неколку месеци ќе следува соодветна платформа за нив, се чини дека бизнис корисниците многу поскоро ќе го најдат своето место во Google+. Кристиан Оестлен, продук менаџер во Google, во еден од своите постови на Google+ […]

Прочитај повеќе