NASA ќе ги отвори своите архиви и од 10 април ќе го отвори кодот за над 1.000 програми, кои ќе можат да се разгледаат, но и да се користат бесплатно, јавува Wired. Ова не е прв пат агенцијата да споделува софтвер, но овојпат во споделениот пакет освен алгоритми и делови од код, ќе бидат објавени […]

Прочитај повеќе

Креиравме начин за дизајнирање делови од ракети со гестикулации низ воздух, сега единствено ни треба квалитетен холограф генератор, твитна Илон Мaск. Оваа изјава сите ги потсети на Тони Старк и начинот на кој Ironman ги креира своите апарати. Ова дури не е прв пат основачот на Tesla Motors, PayPal и Hyperloop да биде прогласен за […]

Прочитај повеќе

Во чудно истакнување на моќ и угнетеност истовремено пред меѓународната јавност, исламските фундементалисти Хамас ги твитање нападите врз Тел Авив со софистицирани ирански ракети Fajr-5. Организацијата владее со појасот Газа, отсечен дел од Палестина, кој е контроверзно затворен од Израел. Иако Газа со години е место за битки меѓу палестинците и израелците, сепак ова се […]

Прочитај повеќе