Професорот на Virginia Tech, Џефри Рид предупредува дека терористи, криминалци и хакери можат да срушат цели LTE мрежи со евтина опрема која чини само 650 долари. Злонамерниците треба да го попречат синхронизирањето на телефонот со базната станица, сигналот на 4G мрежата е составен од повеќе подсистеми и ако „откаже“ еден од нив, сте ја „загубиле“ базната станица. LTE […]

Прочитај повеќе