Visual.ly, сервисот за креирање и собирање на инфографици, претстави алатка која ќе ви го олесни претставувањето на вашиот сајт пред потенцијалните клиенти. Сервисот објави алатка со која може да ги претворите статистиките од Google Analytics во убав инфографик само со неколку клика. „Повеќе од 10 милиони корисници ги користат бесплатните Google Analytics за да ги […]

Прочитај повеќе

(Овој одличен вовед за дизајн на инфограк е преземен од македонскиот блог за фриленсери, Дезен.мк, чиј уредник е авторот на текстот Дани Јанев.) Инфографиците како техника се одамна во графичкиот дизајн, но најголема популарност и користење имаа во текот на минатата година. Кај нас срамежливо се појавуваат неколку обиди во последнава година, што секако е […]

Прочитај повеќе

Доколку ви се здосадил монотониот изглед на вашето резиме, и сакате да го направите да изгледа поразиграно, тогаш би ви препорачал да ја погледнете веб апликацијата Visualize.me. Станува збор за веб апликација која ви овозможува вашето резиме да го направите во форма на инфографик користејќи го вашиот LinkedIn профил. Инфографикот од вашето резиме се креира […]

Прочитај повеќе

Ограничувањето од 140 знаци во порака не го спречи Twitter да стане една од посериозните и покорисните друштвени мрежи. Мрежата надмина 200 милиони корисници кои споделуваат неверојатни 350 милијарди твитови дневно. Од таа бројка има значителен број твитови кои пренесоа доста клучни вести и информации, некои дури и помогнаа да се случат револуции. Како Twitter […]

Прочитај повеќе

Запознајте се со Visual.ly, веб портал за визуелизации на податоци, или попознати во јавноста како инфографици. Овој прекрано дизајниран веб сајт е рај за сите љубители на креативни и поучни инфографици. Visual.ly е штотуку стартуван и веќе има повеќе од 2.000 инфографици од најразлични категории, како што се спорт, технологија, економија, итн. Сајтот е стартуван […]

Прочитај повеќе