Oтворен e нов повикот за апликации за стипендии за 2015 година за обучувачи за податоци коишто ќе ги споделуваат нивните вештини за работење со податоци ширум светот, објави

Прочитај повеќе

Дали верувате во отворено образование и отворени ресурси? Оваа прашање беше дискутирано на меѓународната конференција е-Општество 2012 која се одржа минатата недела во Скопје. Конференцијата беше домаќин на бројни домашни и странски експерти кои споделија свое мислење за како да се стигне до отворено образование со денешните технологии. Дискусијата и во двата дена беше доста […]

Прочитај повеќе

Утре, среда 14 ноември, започнува дводневната меѓународна конференција e-Општество 2012 чија овогодишна тема „отворено образование за отворено општество“. На конференцијата која што се оддржува веќе по осми пат во Македонија, ќе гостуваат домашни и странски експерти кои ќе дискутираат за како отворените образовни ресурси ќе помогнат во подобрување на образованието. Е-Општество 2012 започнува во среда […]

Прочитај повеќе