е-Општество: Млади и медиуми е дводневна конференција која ги истражува медиумите од младинска перспектива, медиумите под водство на млади, медиумската писменост, квалитетот на информации, активизмот на дигиталните медиуми, музиката и движењата. Конференцијата е организирана од Метаморфозис и Младинскиот образовен форум (МОФ), и со поддржка на сервисот VoZivo.mk е достапна преку стрим во живо онлајн. [youtube]Wu_f3bgvJnk[/youtube]

Прочитај повеќе

Утре, среда 14 ноември, започнува дводневната меѓународна конференција e-Општество 2012 чија овогодишна тема „отворено образование за отворено општество“. На конференцијата која што се оддржува веќе по осми пат во Македонија, ќе гостуваат домашни и странски експерти кои ќе дискутираат за како отворените образовни ресурси ќе помогнат во подобрување на образованието. Е-Општество 2012 започнува во среда […]

Прочитај повеќе