Facebook одлучи комплетно да ја отстрани локацијата на која досега се складираа сите одобрени апликации, објавија во вторникот во пост на Developers Blog. Главната причина за оваа одлука е слабата посетеност на директориумот, како и фактот дека само 0,5% од апликациите користени на Facebook беа откривани преку директориумот. Нивните истражувања покажаа дека најголемиот дел од апликациите […]

Прочитај повеќе