Microsoft го претстави својот преведувач кој изгледа како да е донесен од иднината. Преведувачот во реално време преведува од еден на друг јазик и тоа со боја на глас слична на говорникот. Во примерот на видеото преводот е направен од aнглиски на мандарински јазик, кој многумина познавачи го прогласуваат за еден од најтешките јазици. [youtube]Nu-nlQqFCKg[/youtube] Преводот […]

Прочитај повеќе