Минатиов викенд, на 22 и 23 декември, се одржа Vip Game Fest 2018, најголемиот гејминг настан за оваа година. Гејминг фестивалот се одржа во просториите на Vip и понуди вистинска забава за сите гејмери. Во квалификациските натпревари се сретнаа 756 натпреварувачи во Fortnite, Hearthstone и FIFA19 како главни натпревари. Подоцна им се приклучија уште 260 натпреварувачи […]

Прочитај повеќе

Уште еден дополнителен доказ дека е-спортот е спорт доаѓа од Valve, компанијата ја објави соработката со ESPN за пренос на DotA 2 International турнирот. Преносот покрај натпреварите ќе вклучи и преглед пред финалниот натпревар. „Од успехот на Compendium до соработката со ESPN, оваа година International навистина демострира колку компетитивното играње порасна, па дури е и […]

Прочитај повеќе

Гејминг турнирот Dоta 2 International ги сруши сите рекорди со соберени 5,9 милиони долари награден фонд, и се чини дека без проблем ќе ја надмине првичната проекција на Valve oд 6 милиони долари. Наградниот фонд порасна откако Valve се одлучи 25 отсто (2,5 долари) од секоја виртуелна влезница за турнирот да го одели за наградниот […]

Прочитај повеќе

Српската културна заедница Mikser, заедно со Level Up, стартува регонална платформа за развивање и дизајнирање на видеоигри кои ќе бидат посветени за промовирање и развивање на креативниот потенцијал на Балканот. Сите кои сакаат да земат учество треба да ја следат темата „остварива утопија“ и да користат симболика за денешното општество, како тоа би се претворило […]

Прочитај повеќе

Во соработка со Youtube, Activision за прв пат, ќе овозможи стримање во живо на партиите т.е. на натпреварувањата на играчите на новото продолжение на Call of Duty серијалот, Black Ops II, кое ќе излезе на 13 ноември во САД. Стримот ќе биде од Xbox и PlayStation, а за жал барем засега нема најава дека ќе има стримање […]

Прочитај повеќе