Првите чекори за оживување на Megaupload го доведоа Ким Дотком во ќорсокак. Африканската држава Габон која го држи доменот .ga стравува дека овој потег може да им наштети на меѓународниот углед, и затоа се реши да го блокира пристапот до Me.ga. „Габон нема да биде платформа за нарушување на авторските права, ниту ќе бидеме користени […]

Прочитај повеќе