Агенцијата за електронски комуникации побара од операторите да ја воведат опцијата тест-период за дата стиковите за мобилен интернет. Сега, како што објаснува АЕК, кога ќе сакате да купите мобилен дата стик (USB modem) ќе може да побарате од операторот да ви даде 7 дена за да ја тестирате услугата. Ако не сте задоволни од квалитетот […]

Прочитај повеќе