Со тек на времето, слободниот софтвер се повеќе и повеќе го притиска неслободниот, а тоа може да се покаже и преку прелистувачите кои најчесто се користени од интернет корисниците. Анализата за „Неслободен прелистувач vs. слободен прелистувач“ на Unixmen го анализира односот помеѓу Internet Explorer и Safari на комерцијалната страна и Chrome и Firefox од страната […]

Прочитај повеќе