Државниот завод за статистика објави дека во првите три месеци од 2012, 68,4 отсто од граѓаните користеле мобилни телефони. Најмногу телефоните ги користат граѓаните од 14-24 години, дури 77,8 отсто. Сепак само 21,6 отсто отсто од корисниците ги користат телефоните за приклучување на интернет. И тоа најчесто на WiFI 15,4 отсто, 11,5 отсто се приклучиле […]

Прочитај повеќе