Дали верувате во отворено образование и отворени ресурси? Оваа прашање беше дискутирано на меѓународната конференција е-Општество 2012 која се одржа минатата недела во Скопје. Конференцијата беше домаќин на бројни домашни и странски експерти кои споделија свое мислење за како да се стигне до отворено образование со денешните технологии. Дискусијата и во двата дена беше доста […]

Прочитај повеќе

Минатата недела се одржа е-Општество 2012 чија тема беше „Отворено образование за отворено општество“ на која се дискутираше за користењето на слободниот софтвер и отворените ресурси во образовните установи. Изненадувачки беше фактот дека голем дел од професорите, без разлика на нивната старост, се заинтересирани за промени во образованието и се спремни да ја користат технологијата […]

Прочитај повеќе

Утре, среда 14 ноември, започнува дводневната меѓународна конференција e-Општество 2012 чија овогодишна тема „отворено образование за отворено општество“. На конференцијата која што се оддржува веќе по осми пат во Македонија, ќе гостуваат домашни и странски експерти кои ќе дискутираат за како отворените образовни ресурси ќе помогнат во подобрување на образованието. Е-Општество 2012 започнува во среда […]

Прочитај повеќе

Отвореното образование се засонува на желбата за споделување на знаењето, што може да придонесе за унапредување на научната образовна дејност, а полза од тоа ќе има целокупната заедница. Токму „отвореното образование за отворено оштество“ е темата на осмата по ред меѓународна конференција е-Општество.мк која ќе се оддржи од 14 до 15 ноември во Холидеј Ин, […]

Прочитај повеќе