Отвореното образование се засонува на желбата за споделување на знаењето, што може да придонесе за унапредување на научната образовна дејност, а полза од тоа ќе има целокупната заедница. Токму „отвореното образование за отворено оштество“ е темата на осмата по ред меѓународна конференција е-Општество.мк која ќе се оддржи од 14 до 15 ноември во Холидеј Ин, […]

Прочитај повеќе