Безбедносен пропуст во Chrome им овозможува на сајтовите да ги прислушуват разговорите на корисниците, забележа програмерот Тал Атер. Google потврди дека постои грешката, и иако рече дека нивните инженери ја поправиле грешката, засега надградбата не е стигната до корисниците бидејќи има проблеми со стандардизацијата. Кога корисникот ќе отиде на страна која го поддржува препознавањето на […]

Прочитај повеќе

Google ја претстави новата Google Search App за iPhone и iPаd која има подобрено говорно пребарување „кое ќе ви ги одговори сите прашања“. Се работи за пребарување со говор, и не е налик на Siri, говорниот асистент на Apple, иако Google е блиску да ја понуди истата функционалност што ја нуди со Google Now на […]

Прочитај повеќе