Security Guru е нова безбедносeн водич кој им помага на корисниците кои не се експерти да ги одберат најдобрите безбедносни апликации за нив. Креирана е од тим на дизајнери и програмери кој е предводен од Предраг Тасевски, безбедносен експерт од CyberSecurity.mk. Сервисот има за цел да служи како помош на корисниците да најдат подобра заштита […]

Прочитај повеќе

„Македонските хакери им вратија на грчките“, „Косовските хакери го нападнаа Иванов“, „Македонските хакери вратија – го хакнале сајтот на албанскиот претседател“ … ова се дел од бројни неодамнешни наслови кои ја пренесуваат измислената „интернет војна“ меѓу националистичките хакери кои дифејсираат страни на владини институции. Иако се нови инциденти, ваквите вести не се нешто ново. Уште […]

Прочитај повеќе