Иако со Firefox Developer Edition, девелоперите добија супер алатка, и користењето на Google Chrome има свои предности. Дел од предностите секако доаѓаат од Google Developer Tools во Chrome. Друг дел доаѓаат од дел од екстензиите кои се достапни за инсталирање. Во зависност од специфичните потреби секој може да си одреди дали и кои екстензии му […]

Прочитај повеќе

Најверојатно секој од нас најмалку еднаш одбрал „Ги прочитав и ги разбирам правилата за користење“ без да ги прочита или да ги разбере. На пример: „Дали знаете дека Amazon ве следи на страниците“ или „Компанијата може да ги промени правилата за користење во било кое време?“. Terms of Service; Didn’t Read е екстензија која ги оценува веб […]

Прочитај повеќе

Продолжуваме со серијата текстови за корисни екстензии за Chrome. Chrome е најкористениот прелистувач, доаѓа со куп екстензии, па нема недостаток од квалитетни додатоци. Google Dictionary Можеби Google Dictionary е една од екстензиите која во иднина би доаѓала интегрирана во Chrome. Екстензијата е развиена од Google и претставува речник на зборови. За жал, преводите на македонски […]

Прочитај повеќе

Минатиот месец ви претставивме неколку корисни или барем убави екстензии за Google Chrome. Продолжуваме со истата пракса и овој месец. OneTab Chrome можеби е супер прелистувач, но меморијата која ја користи за куп процеси не е. OneTab ја намалува меморијата која за табовите. Екстензијата ги затвора табовите и ги чува во сопствена листа која овозможува […]

Прочитај повеќе

Google Chrome глобално е еден од најкорисените прелистувачи. Секако и чистата инсталација на прелистувачот е доволна да ги убеди корисниците дека Chrome е најдобар прелистувач. Ако ова не ви е доволно, за Chrome има и еден тон екстензии, дел навистина и не се многу корисни, но дел имаат одлични функционалности. Grammarly Grammarly е една од […]

Прочитај повеќе

Наместете Божиќна тема во YouTube и Chrome Доколку сте и вие како нас, тогаш веќе почнавте со слушање новогодишна музика и потпевнување од кое најблиските разменуваат загрижувачки погледи. Кога веќе го достигнавте тој стадиум, одете уште еден чекор понапред така што ќе инсталирате екстензија која го украсува YouTube со пријатна, светло-плава тема и со симпатични […]

Прочитај повеќе

Колку пати сте се нашле во ситуација да почнете со важна работа и по само пет минути да го проверите Facebook, чисто онака, колку да видите да не се случило нешто исклучително важно и целосно неповрзано со исполнување на вашата моментна, работна обврска? Кога сме кај тоа…. 15 минути подоцна… Земајќи го ова во предвид, […]

Прочитај повеќе

Иако не секогаш се корисни, а некојпат се случува да бидат можност за сајбер напади, дел од екстензиите за прелистувачите се забавни, а некои и помагаат со продуктивноста. Product Hunt претстави листа на 7 најкорисни екстенизии за Chrome. OneTab Оваа екстензија ги претвора активните отворени табови/веб-страници во Chrome во листа. Екстензијата овозможува поголема прегледност во […]

Прочитај повеќе

Google ја надгради WebVR за Chrome и отсега функционира и на Google Cardboard. Платформата досега функционираше на Daydream. Истовремено компанијата ја претстави WebVR Experiments. WebVR Experiments е своевидна библиотека на VR проекти кои Google им ги претставува на своите корисници. Ова, заедно со поддршката за Cardboard, ќе им овозможи на сите корисници со малку средства да […]

Прочитај повеќе

Инстант увид во популарноста на видеата Порано или подоцна, сигурно ви се случило да наидете на YouTube видео кое е катастрофално лошо и, за да избегнете такви ситуации, би било супер да можете да видите колку е добро одредено видео уште и пред да кликнете на него. Ако квалитетот на видеото може да се оцени […]

Прочитај повеќе

Интернетот е магична работа. Во овој момент можете да посетите безбројни сајтови кои до најситни детали ви прераскажуваат што допрва ќе се случи во феноменалната серија Тоскана (insert irony here). А каде е и константното давење низ Facebook, Twitter, Pinterest и стотици други сајтови кои одново и одново ги посетуваме само за да не се посветиме […]

Прочитај повеќе

Од Stay Focused и Vertical Tabs, екстензии за функционаност, до Add Facebook Events to Google Calentar, екстензија за организација, во прилог имате неколку корисни алатки за Chrome кои можат да ви користат. Stay Focused Да започнеме со екстензијата која мене најмногу ми користи. Се работи за екстензијата StayFocused чија задача е да го ограничи вашето […]

Прочитај повеќе