Google има нова реклама за Nexus 10 во која, под мотото „The Shareable 10“, е претставен таблет компјутерот кој може да го споделите со семејството. Фокусот на рекламата е семејство кое очекува принова, преку кое Google ја претставува способноста на уредот да биде користен од повеќе корисници. „Фокусот на мулти-корисничката функција е логичен, Apple се […]

Прочитај повеќе

Nexus 4 и Nexus 10 дебитираат во Европа, и за почеток уредите ќе се најдат во Велика Британија, Франција, Германија и Шпанија. Уредите се толку популарни што ја „заглавуваат“ Google Play продавницата, а по се изгледа Google повторно ќе има распродадени производи. Иако во продажба беше нецел час, паметниот телефон Nexus 4 е веќе распродаден […]

Прочитај повеќе

Иако ураганот Сенди ја одложи прес-конференцијата на која требаше да бидат претставени Nexus 4, Nexus 7 и Nexus 10, Google сепак се одлучи уредите да бидат презентирани на својот блог. Под мотото „Најдоброто од Google од сега во три големини“ компанијата ги презентираше Nexus 4 паметен телефон кој ги изработуваат во соработка со LG и […]

Прочитај повеќе