Нема место за приватност на работно место, вели Европскиот суд за човекови права. Компанијата има право да ги чита приватните пораки преку било кој софтвер за разговор и електронската пошта, вели судот. Решението доаѓа по завршувањето на судски спор во Стразбург побаран од романскиот инженер Богдан Барбулеску, кој се жалеше за нарушување на приватноста од […]

Прочитај повеќе

Дел од компаниите веќе решија да блокираат одредени сајтови (читај: Facebook) за да ја зголемат продуктивноста на своите вработени. Но, можеби среќниот работник е и подобар работник? Искрено овие кул совети и алатки ги видовме на Business Insider, и си помисливме па зошто да не ги споделиме и со македонската публика. Не се работи само […]

Прочитај повеќе