Единаесет годишната Луси Валковиак отвори улично интернет кафе за граѓаните на Њу Џерси кои останаа без струја и интернет поради ураганот Сенди. Во интернет-кафето поставено во еден од неколкуте блокови во Хабокен каде што има струја, посетителите можат да го наполнат својот телефон и да се приклучат на интернет. Девојчето за возврат од посетителите бара […]

Прочитај повеќе

Поради опасност од ураганот Сенди делови од Њујорк и Вашингтон се парализирани. На временската неопoгода не останаа имуни ниту Google кој ја откажа прес конференцијата најавена за денеска. Откажувањето на настанот дојде откако гувернерот на државата Њујорк,Андрју Кумо, објави општа опасност, а местото за каде беше најавена презентацијата е дел од зоната за евакуација. На […]

Прочитај повеќе