Нигерискиот интернет провајдер Main One Cable Co е виновен што дел од глобалниот сообраќај на Google е пренасочен преку Кина. Компанијата призна дека неодамна правеле надградба на мрежата и при оваа надградба поради превид направиле грешка. Последица на грешката е ова пренасочување низ Русија и Кина. Проблемот траеше само 74 минути, но и ова беше […]

Прочитај повеќе

Според правилата на DMCA (Digital Millennium Copyright Act ), процесот на рутирањето ги заобиколува паметните телефони, но, не и таблет компјутерите. Последните промени донесени од американскиот Конгрес за DMCA правилата кои ќе стапат на сила за три години, беа објавени овој четврток. Според нивното соопштение, до 28 октомври 2015 година ќе постојат пет нови категории […]

Прочитај повеќе