Јужно корејската компанија LG повторно е прв избор на Google кога се во прашање Nexus телефоните. Извор на шпекулациите за повторната соработка на компаниите е Федералната комисија за комуникации (FCC) на САД, која објави документи поврзани со партнерството. Новиот уред LG-D820 наликува на Nexus 4, а порталот Droid-Life забележа дека речиси идентичен уред, неодамна „протече“ на […]

Прочитај повеќе

Google во понеделник ќе го претстави новиот паметен телефон Nexus 4. Ова го знаеме веќе од бројните шпекулации, но и од британската продавница Carphone која oбјави детали за уредот на својот сајт, кои ги тргне подоцна. Од тоа што беше објавено може да се открие дека Nexus 4 е изработен од LG, има 4,7 инчен […]

Прочитај повеќе