Вообичано крајот на годината е оставен за рекапитулација и потсетување на настаните од минатата година. Оваа година не е исклучок и веќе може да разгледаме дел од најгледаните и најзначајните настани објавени на многу сајтови. Сепак кога медиумите се во прашање вестите на годината се во погрешни проценки и лажни вести, вели Wall Street Journal. […]

Прочитај повеќе

Twitter ќе се обиде да го освои видео пазарот пред конкуренцијaта. Компанијата смета дека 6-секундните видеа на Vine се прекуси, но и дека се исполнети доволно услови за подолги видеа. Затоа ограничувањето сега е зголемено на 140 секунди на Vine, а и лимитот на должина на видео на Twitter е зголемен од 30 на 140 […]

Прочитај повеќе

Освен ако немате талент кој ќе привлече милионска публика, тогаш единствениот начин за заработка на YouTube се видео рекламите. За жал, видеата се скапи, и за нивно креирање треба да се најмат професионалци. Но, видео сервисот го претстави YouTube Director кој треба да им помогне на малите бизниси за создавањето на визуелно атрактивни реклами на YouTube. […]

Прочитај повеќе

Facebook најави дека ги тестира видео рекламите кои ќе се прикажуваат помеѓу останатите постови. Како што се очекуваше, видео рекламата ќе стартува автоматски додека се прелистува фидот за вести, но ќе стартува без звук се додека не кликнете на видеото. На мобилните верзии тие видеа ќе бидат претходно вчитани кога уредот ќе се приклучи на […]

Прочитај повеќе

Најголемата бизнис друштвена мрежа, LinkedIn, донесе одлука на своите рекламни простори да нуди и рекламирање на брендовите со видео содржина. „Без врска дали имате сложен B2B сервис да промовирате или пак имате инспиративна порака од бренд, видео реклами се начин да едуцирате, убедите и да ги инспирате сите 175 милиони корисници на LinkedIn.”, вели бизнис […]

Прочитај повеќе