Европската Комисија и официјално му испрати жалба на Microsoft. Жалбата се однесува на недостатокот на волја за гигантот да ги почитува одлуките на Европската комисија врзани со доминантноста која ја има Internet Explorer, пред останатите прелистувачи. Само минатиот месец Microsoft рече дека недостапноста на изборот за прелистувач се должи на „техничка грешка“. Поради таа грешка 28 […]

Прочитај повеќе