Следната недела започнува најголемиот саем на конзоли и видео игри Electronic Entertainment Expo или Е3. И покрај постоењето на неколку други поголеми саеми за видео игри Е3 се смета за најголем и највлијателен саем за видео игри, конзоли и опрема поврзана со видео игри. Саемот прв пат е одржан 1995, од тогаш до сега се одржува секоја година на крајот на Мај или почетокот на јуни во L.A. Convention Center. Годинава се одржува од 6-9 јуни, а програмата започнува на 6 јуни со пресконференција на Microsoft.

Прочитај повеќе