Американскиот Yelp го купи својот најголем конкурент во Европа, Qype за 50 милиони долари. И двете компании се фокусирани на друштвените мрежи и пред се да споделуваат кориснички препораки и рецензии распределени околу локациите кои се пребаруваат. Qype е етаблиран во Германија и Велика Британија, а не е занемарливо неговото присуство во целиот дел на централна Европа, но и […]

Прочитај повеќе