Порталот iFixit, во свој препознатлив стил, ја претстави четвртата генерација на iPad таблет компјутери до најситните детали. Момците од порталот веднаш го расклопиjа новиот уред, што е нешто што малкумина би се осмелиле, пред се бидејќи расклопувањето ја поништува скапа гаранција. iPad 4 го има двојадрениот A6X процесор кој има четири јадрен графички процесор. Новиот таблет […]

Прочитај повеќе

На настанот кој се одржа вчера, а беше најавен минатата недела со порака дека Apple има уште нешто да ни претстави, Тим Кук објави дека бројката на продадени iPad уреди стигнала до 100 милиони и дека iPad е задолжен за 91% од прометот на компјутерскита таблети. На овој настан беше прикажан долго очекуваниот iPad mini […]

Прочитај повеќе