Студентите, и оваа година, имаат можност да бидат дел од единствената конференција во Македонија за дигитални комуникации, AllWeb. Ограничен број на влезници по поволна цена се веќе достапни за купување исклучиво онлајн, за настанот што ќе се одржи на 16 ноември во Скопје. Теми во фокусот се дигитална трансформација, приврзаноста кон брендови во дигиталната ера, […]

Прочитај повеќе

По седми пат во Скопје ќе се соберат најдобрите маркетинг говорници за да ги споделат најновите трендови и предвидувања во дигиталните комуникации. На сцената на AllWeb, конференцијата за дигитални комуникации, покрај веќе најавените ќе застанат и Роџер Едвардс, домаќинот на популарниот подкаст Маркетинг и финансии, Недим Шабич– експерт за оптимизација на Интернет пребарувачи и Горјан […]

Прочитај повеќе

Маркетинг агенцијата NewMediaMK веќе петта година по ред ја организира конференцијата за дигитален маркетинг AllWeb. Конференцијата ќе се одржи на 18-ти ноември во Скопје, а програмата на конференцијата има говорници како Мајк Бутчер од TechCrunch, Кеи Шимада од една од најглобалните маркетинг агенции Dentsu, Љиљана Павловиќова од SocialBakers, Ерик Меијер од Deutsche Telekom, Роберт Петковиќ од хрватскиот Agrokor и многу други… […]

Прочитај повеќе

Македонската конференција за дигитален маркетинг, AllWeb.mk, започнува со серијал на „meetups” на кои ќе гостуваат реномирани локални и регионални експерти. Првиот настан е закажан за 18-ти април во Јавна Соба Скопје. Темите на кои ќе се зборува се од дигиталните комуникации, маркетинг и бизнис; иако првиот собир, кој е бесплатен и се поканети сите заинтересирани, […]

Прочитај повеќе

Павел Коленда на AllWeb 2015 претстави анализата на првото digitalScope истражување спроведено од IAB и во Македонија.

Прочитај повеќе

Владимир Вулиќ беше еден од ретките говорници на AllWeb 2015 кој не зборуваше за дигиталниот маркетинг, туку го мотивираше менаџментот на компаниите да се адаптираат на новите бизнис модели.

Прочитај повеќе

Ова е фантастичната презентација на Дејв Бирс од The Drum Studios, кој на AllWeb 2015 зборуваше дека само дигиталното веќе не треба да постои. Сега треба да се подготвиме за интеграција.

Прочитај повеќе

На сите четири AllWeb конференции за дигитален маркетинг видовме и чувме фантастични говорници, можеби и по некој лош панел со македонски агенции. Но, еден говорник може да се одвои од сите други. Се работи за презентацијата на Пол Пападимитроу кој четириесетина минути држеше динамичен говор за иновативноста и како треба да бидеме свесни дека технологијата […]

Прочитај повеќе

Во краткиот осврт кој го дадовме за AllWeb 2015 неодамна, особено внимание од текстот истакнавме на панел дискусијата за состојбата на дигиталниот маркетинг во Македонија, во која учествуваа директорите на едни од најголемите маркетинг агенции во Македонија – Александра Дилевска (Publicis), Владимир Димовски (McCann) и Сашо Пешев (New Moment). Конечно го дочекавме едночасовното видео од […]

Прочитај повеќе

Тоа што ја прави AllWeb 2015 успешна конференција, е што секој пат успева да ме научи нешто ново. И оваа, четврта година AllWeb имаше гости кои ве принудуваа да размислувате за иднината на маркетингот пред кој се највозбудливите промени до сега. Може да ги издвојам Дејв Бирс од TheDrumStudios и Пол Пападимитроу oд Intelligencr кои […]

Прочитај повеќе

AllWeb, конференцијата за дигитален маркетинг која е закажана за 13-ти ноември, во партнерство со Viber стартуваше јавен чет на кој се поканети сите да дискустираат за конференцијата и дигиталниот маркетинг. Секој корисник на апликацијата може да се приклучи на јавниот чет и да ги следи подготовките, интервјуата со говорниците и сите други информации кои се […]

Прочитај повеќе

За Дејв Бирс технологијата овозможува неверојатна демократизација на креативноста. „Таа овозможува распространување на креативноста, па денес секој може да биде креативен. Технологијата нѐ ослободи од стегите , што значи дека сега не мора да бидеш во маркетинг индустријата за да создаваш креативни дела“, вели г. Бирс која во својата долга кариера беше музичар, комичар, поет, […]

Прочитај повеќе