Од 10.000 регистрирани граѓански организации во Македонија, само 67 на своите веб-страници имаат јавно истакнато користење на друштвените медиуми. Од вкупно 666 активни достапни веб сајтови регистрирани под доменот .org.mk, само 10 отсто се активни на друштвените медиуми, покажува истражувањето „Социјалните медиуми како форма на граѓански ангажман и здружување“ на Борис Ристовски и Дарко Булдиоски. […]

Прочитај повеќе