Lenovo се зајакна на полето на паметните телефони со претставување на својот нов паметен телефон K900 кој се одликува со модерен дизајн, 5,5 инчен IPS екран и голема резолуција. „Нашиот тим ги совлада клучните функции на еден паметен телефон кој го редизајниравме од темел.“, изјави директорот на Lenovo, Лиу Јун, на CES 2013, додека потпретседателот […]

Прочитај повеќе

HTC Droid DNA е 5-инчен паметен телефон кој во моментов е единствениот уред со Super LCD3 1080p Gorilla Glass екран со 1920×1080 резолуција, или 440 пиксели на инч. Ова е најголемата густина на пиксели на паметен телефон. За споредба најновиот iPhone 5 има 326 пиксели на инч (PPI). Повеќе пиксели има и од таблет компјутерите […]

Прочитај повеќе

HTC и Sharp најавија нови уреди во кои ќе се употребува новата генерација на екрани со висока резолуција, дури до 1080p. Првите уреди кои ќе го имаат овој дисплеј се HTC J Butterfly и Aquos Pad SHT 21 од Sharp. Екранот на HTC Ј Butterfly ќе има 440 пиксели на инч и со тоа ќе биде […]

Прочитај повеќе