Sharp го претстави RoboHon, кој е паметен телефон и робот во исто време. Роботот се движи и игра, но во исто време се користи и како телефон со импресивна цена од 1.800 долари. Роботот може да се користи и како гласовен асистент, функција која се чини одлично ја извршува, но и како видео проектор. Интеракцијата […]

Прочитај повеќе

HTC и Sharp најавија нови уреди во кои ќе се употребува новата генерација на екрани со висока резолуција, дури до 1080p. Првите уреди кои ќе го имаат овој дисплеј се HTC J Butterfly и Aquos Pad SHT 21 од Sharp. Екранот на HTC Ј Butterfly ќе има 440 пиксели на инч и со тоа ќе биде […]

Прочитај повеќе